Feng shui harmoni

Hej och välkommen till Sjättevåningen. 💕
Just nu har jag lite av ett Feng shui tema här på bloggen. För Feng shui är något nästan alla använder sig av när vi inreder vårt hem, även fast vi vet vad Feng shui är eller inte. Men ibland är det något som bara inte känns rätt och då kan vi behöva små råd på vägen för att försöka fixa till det där sista som inte blir bra.
Idag tipsar jag om enkla saker du kan ändra i ditt hem för att skapa ett skönare flöde och en mer harmonisk energi. | Del 3 av 4 |

 

5b6618838d0aac52b70134d26ee8b990

Foto: portavideki.blogspot.hu

 

  • Långa, vitmålade trappor utan täckning får energierna att röra sig för snabbt. Om trappstegen är i trä, då blir känslan lugnare och energierna bromsas något. Det absolut ultimata är en vit trappa, med täckta steg och där trappsteget är i trä. Om du inte känner för att dra fram penseln kan halkskydd räcka som en bra broms för att hindra energin att röra sig för snabbt.
  • Ordning och reda. Att ha ordning omkring sig kan minska stress upp till 25%. Därför är det av stor vikt att ta tag i sin förvaring där hemma. Rensa ut och omge dig bara med saker du tycker om. Lufta upp och skapa överblick. Och har du möjlighet, använd dig av så mycket dold förvaring som möjligt.
  • När du placerar ut stilleben, tänk på att börja med de högre längst bak som grund. Kombinera höga och låga föremål, mjuka och hårda, fyrkantiga och runda.
  • Placera inte en spegel mitt emot en dörröppning eller ett fönster – energierna ”studsar” ut ur rummet.
  • Placera inte skrivbordet så att du sitter med ryggen mot ett fönster eller dörr – du får på så sätt uppsikt över eventuella faror som kan komma in i rummet och slappnar omedvetet, eller medvetet, av bättre och kan koncentrera dig på ditt arbete.

 

stilleben-simplicity-juni-15

 Foto: Jannice Wistrand, Sköna Hem
Det finns massvis med olika varianter på hur du kan tillämpa Feng shui i just ditt hem för att skapa en fin balans och få ett fritt flöde av energin . Om det är något som känns fel i ditt hem, så ta en titt på de olika råden ovan. Kanske är det enklare att ändra än vad du först trodde?

 

 

I Feng shui brukar man även prata om de fem elementen. Full balans uppnås genom att alla elementen finns representerade i din inredning, antingen genom färg, form eller val av material.
Du kan läsa mer om de fem olika elementen i nästa inlägg | Del 4 av 4 |

 

 

Ha en fortsatt bra dag och tack för att du kikade in här! Hoppas vi syns igen imorgon 💕

 

Kram Emmalin

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *