Feng shui – vad är det egentligen?

Hej och välkommen hit! 💕 Hoppas du haft en fin helg!

Idag tänkte jag, på grundnivå, ta upp vad Feng shui egentligen är och vad du kan tänka på för att skapa en välkomnande entré och hall.
|Del 1 av 4|


 

I Skandinavien nämns Feng shui främst när det kommer till inredning och kan tolkas som konsten att skapa harmoni i ett hem.
Hemmet ska vara en plats för lugn och ro, och där man kan samla kraft. Feng shui strävar efter att efterlikna naturens formationer i hemmet. På så sätt ska den eller de som bor där må bättre.

 

 

entre1

Bild: Jannice Wistrand, Sköna Hem

 

Vi lever ett stressigt liv och intrycken är hela tiden väldigt många. Om vi har det rörigt hemma blir det svårare att koppla av och få ny energi.
Inredningen ska porla som en bäck genom hemmet. Långa, vitmålade trappor utan täckning får energierna att röra sig för snabbt. Äldre hem är ofta allt för överlastade med möbler. Då blir det inget flöde alls.

 

Feng Shui översätts till Vind och Vatten. Enligt kinesisk teoribildning är det dessa två element som framför allt påverkar människornas öden. Vi kan inte leva utan luft och vi dör utan vatten. Vatten symboliserar även flödet av energi.

 

 

IMG_7522
Foto: Sarah Macklem, The Yellow Cape Cod

 

Entrén och hallen välkomnar dig och dina gäster in i ditt hem och skapar ett första intryck.
  • Ha gärna något rött vid entrén, t. ex. röd brevlåda eller röda blommor. Rött tillhör elementet eld som står för glädje, passion och framgång och lockar till sig positiv energi in i hemmet.
  • Se till att du har en böljande väg fram till dörren. Inga raka gångar som ger en rusande känsla.
  • Två pelare på var sin sida av ytterdörren ger en inramning och en beskyddande känsla.
  • Undvik en rörig hall med öppen förvaring. Om du inte har garderober att gömma jackor och skor i kan ett draperi framför kläd- och skohylla lätt hängas upp för att skapa ett lugnare intryck.
  •  En växt eller något mjukt och inbjudande som välkomnar besökaren. En rund matta mjukar upp eventuella räta vinklar och kanter samt bidrar till det viktiga shui-flödet.

 

I nästa inlägg | 2 av 4 |kan du läsa om hur du kan tillämpa Feng shui i sovrummet – rummet där vi  vill ha lugn och ro för att kunna sova gott och samla energi, men samtidigt vill ha passion och hetta inför den privata tiden vi spenderar med den vi älskar.

 

Ha en fortsatt fin söndagskväll! 💕

 

 

Kram Emmalin

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *