Barfota utehäng

Vi har passerat mittstolpen av sommaren och kanske har du precis gått på din semesterledighet. De flesta vill spendera semestern utomhus och njuta så mycket som möjligt av sommaren den korta stunden den är här. Vi vill sola och sitta ute länge och äta middag och dricka rosé med våra vänner och familj, så varför inte skapa de förutsättningar som krävs för att skapa riktigt mysiga stunder på din uteplats?
Jag har listat mina bästa råd hur du kan tänka om du vill göra din altan/balkong mysigare nu under semestern. Med en härlig uteplats blir sommaren garanterat längre!

 

ikea_utomhus_kungsholmen_1060x600

 

Tänk på att möblera din uteplats utefter vad du ska använda den till.
Självklart, kanske du tycker nu. Men det är många som placerar ut en rottingsoffa och ett lågt bord när uteplatsen främst ska användas till middagsbjudningar. Vissa ställer ut en liten cafégrupp när uteplatsen egentligen endast ska användas till att ligga och sola. Om du har möjlighet, dela upp uteplatsen i olika sektioner.
Solbäddar i söderläge, en hammok eller skön fåtölj på en skuggig plats blir till en skön läshörna- Matplatsen placeras bäst där det finns gott om kvällssol.

 

ikea_falster_pool_inspiration_1-790x592

 

Jobba gärna med motsatsförhållanden när det gäller möblemanget på uteplatsen. Om du har ett putsat vitt eller grått hus kan det behöva mjukas upp med hjälp av rotting- eller trämöbler i jordade färger.
Om du istället har ett hus av trä och massor med blommor, så skapar du fin kontrast genom att strama upp med striktare metallmöbler.

 

20153_cood04a_01_PH123648

 

Inred din uteplats som du gör i ditt hem, med plädar, kuddar, fina dekorativa stilleben och belysning i form av lampor och ljuslyktor.
Och för all del – glöm inte mattan! Gör genast platsen mer ombonad och markerar ett rum i trädgården. Plus att det är himla skönt att sätta fötterna på. Finns mängder bra plast och sisalmattor till bra priser hos Ikea, Jysk, Rusta, för att bara nämna några.

 

20154_cood13a_01_PH125049

Ha en riktigt fin helg!

Kram Emmalin

Bilder: Ikea

Du kanske också gillar

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *