I det enkla bor det vackra

braDSC03008 (2)bra3

Jag säger som Ernst ”I det enkla bor det vackra”.

 

Ikväll låg dimman lågt och täckte marken. Sådant som vi bara går förbi och inte ser som något märkvärdigt men som egentligen är ren magi.
När jag var en liten flicka brukade min mamma och moster berätta sagor om älvor som dansade på åkrarna och i skogarna när dimman var tjock. De sa att älvorna, genom sin skönhet, lurade barnen att komma med in i skogen så att dom gick vilse. Jag var livrädd för älvorna och för dimman, men jag kände också en spänning och förtjusning över magin och det okända som lurade där i de täta, låga ”molnen”.
Nu som vuxen sitter lite av den magiska känslan kvar, och med risk att låta klyschig, så ser jag det som naturens egna poesi när dimman ligger tät.
Och vem vet, kanske dansar älvorna där inuti.

 

Hoppas du haft en bra helg, sov så gott!

Kram Emmalin

 

Du kanske också gillar

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *